Administració

Palau Ausit LogoPalau Ausit

des de 1979
ESO, Batxillerat i Formació Professional

Noves tecnologies: impressió i escànner 3D

 

Com a novetat per al curs 2014-2015, s'introdueix dintre dels cicles formatius la tecnologia d'impressió i escànner 3D.
L'objectiu és tancar el cercle de disseny industrial junt amb les tecnologies de disseny 3D (Autocad i SolidWorks) i el mecanitzat (CAD-CAM), dins de l'àrea de tecnologia mecànica.

Per crear el model físic de peça, la impressora 3D tira dels filaments del cartutx a través dels raigs d'impressió passant pels tubs de conducció. A continuació, el filament és injectat a través del capçal d'impressió en forma de fil prim de plàstic fos.
El plat d'impressió coordina el moviment del capçal d'impressió amb servomotors.
Després, el nivell del plat baixa gradualment una vegada que cada capa ha estat dipositada per així poder estendre una altra capa sobre de l'última i anar construint la peça.

Per crear el model virtual de peça, l'escànner utilitza la tecnologia "Structured Light", que permet un escaneig 3D precís en qüestió de segons. L'escànner és mòbil i es pot situar fàcilment al davant de la superfície a escanejar. Un sol clic del ratolí i el software associat començarà a escanejar, i uns segons més tard podrà veure el model digitalitzat a la pantalla de l'ordinador, llest per imprimir!

Palau Ausit Logo