Administració

Palau Ausit LogoPalau Ausit

des de 1979
ESO, Batxillerat i Formació Professional

President de la Generalitat Artur Mas en l'Acte de graduació de la primera promoció de FP Dual a Catalunya

President de la Generalitat Artur Mas en la graduació de la primera promoció d’alumnes de FP Dual

El dia 26 de juny es va celebrar l'acte de graduació de la primera promoció d'estudiants de FP Dual, en la que van ser-hi presents alumnes del nostre institut.
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, va llançat un missatge de confiança en el futur en subratllar que “ho tenim molt difícil, ho sé i alguna experiència en tinc en el dia a dia, però aquest país si fa les coses bé i suma esforços no només se’n pot sortir sinó que se’n sortirà”.
 
 
El cap de l’Executiu ha donat aquest missatge durant l’acte de graduació de la primera promoció d’alumnes de Formació Dual a Catalunya, en què prop de 500 estudiants s’han graduat en per primera vegada en aquesta modalitat de FP, que aposta per augmentar la col·laboració entre les empreses i els centres docents en el procés formatiu de l’alumne. Després de lliurar els diplomes als alumnes, acompanyat de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, el president ha agraït el missatge que s’ha donat en aquest acte al conjunt de la societat catalana.
 
Artur Mas ha recordat l’aposta que va fer en arribar a la Presidència de la Generalitat  per millorar la formació professional i reduir el fracàs escolar. El president ha destacat que s’ha avançat en aquest sentit i els alumnes graduats avui “són els primers testimonis que donen fe d’aquest pas endavant que està donant el país, no només pel que fa a la formació professional clàssica, sinó en la dual, com fan els països més avançats i competitius d’Europa”.
 
En l’acte, que s’ha fet a l’Auditori de Sant Cugat del Vallès, també hi ha intervingut l’alcaldessa d’aquest municipi, Mercè Conesa, i la consellera Rigau, així com un representant de cadascuna de les parts que intervenen en la Formació Dual: els centres educatius; els alumnes i les empreses. En total, s’han lliurat diplomes als alumnes de Formació Dual de 23 centres d’arreu de Catalunya.
 
El president Mas ha aprofitat l’acte per expressar el seu agraïment al “compromís i voluntat de servei dels mestres, sense el qual no ens hauríem pogut sortir”en un moment de dificultats econòmiques i amb més alumnes i més necessitats. També ha subratllat la importància de la “conjunció de l’esforç públic, del món educatiu, i dels alumnes, però també per les empreses que es van sumant i  conscienciant”.
 
 
La Formació Dual que s’està aplicant a Catalunya s’inspira en l’FP de països com Alemanya, Àustria o Suïssa, però adaptat a la realitat catalana. El model de Catalunya es basa en la dualitat de llocs de l’aprenentatge; és a dir, alternant la formació en el centre i l’activitat formativa i productiva en l’empresa. L’estada a l’empresa es divideix en dues fases: en la primera, l’alumne s’hi incorpora per realitzar unes pràctiques i adaptar-se al funcionament de l’empresa; i en la segona, s’inicia l’estada remunerada en modalitat de contracte o beca, atenent als criteris d’accés prèviament acordats entre l’empresa i el centre de formació.
 
L’objectiu d’aquesta formació permet millorar la motivació, l’aprenentatge, el rendiment i l’ocupabilitat de l’alumne; i pel que fa a l’empresa, permet atreure alumnes cap a especialitats poc demanades, permet formar en les pròpies instal·lacions i cultura de l’empresa i permet adaptar els continguts, entre altres avantatges.

Palau Ausit Logo