Administració

Palau Ausit LogoPalau Ausit

des de 1979
ESO, Batxillerat i Formació Professional

LOGO

Projecte Innovació sobre FP Dual

Intercambio de nuevas experiencias formativas en la Formación Profesional del siglo XXI.

La Formación Profesional Dual

El Ministeri d'Educació  Cultura i Esports va realitzar una convocatòria dirigida a Instituts per tal d’assignar una ajuda  per al desenvolupament d’un projecte a on la innovació i l'intercanvi d’experiències fos el nexe comú a tots ells i que pugui estar format format per professorat de diferents Instituts d’arreu d'Espanya, amb l’objectiu de poder establir estratègies per a de poder aconseguir els compromisos dictats en l’Estratègia Europa 2020 i d’aquesta forma reduir l’índex d’abandonament i fracàs escolar.

Les característiques dels projectes havien de complir els següent:

1. Formar una agrupació entre instituts de diferents Comunitats Autònomes.

2. Que les característiques dels diferents instituts participants fossin similars per tal de poder complir amb els compromisos adoptats en el desenvolupament del projecte, tant en la seva aplicació, com en el seu desenvolupament i avaluació.

3. Poder incloure al menys les següents línies d’actuació recollides en un projecte comú i que es pugui portar a terme al llarg del 2015:

 • Aplicació a l’aula, taller u altres espais formatius de metodologies que puguin afavorir l’adquisició i el desenvolupament de les competències de l’alumnat de forma integral.
 • Atenció personalitzada a la diversitat de l’alumnat.
 • Actualització i desenvolupament de la competència digital dels agents de la comunitat educativa per a rendibilitzar l’ús didàctic i organitzatiu dels recursos tecnològics al seu abast, donat que aquests son mitjans particularment rellevants per a recolzar les dues línies estratègiques anteriors i assolir els objectius finals del projecte.

​4. Projectes amb un model totalment innovador.

5. Garanties de que pugui ser un projecte amb continuïtat per tal de que pugui servir com a eina d’un procés de canvi integrat en el Projecte Educatiu del Centre, a on es treballi en temes curricular, organització i funcionament actual a on es pugui incorporar noves experiències d’aprenentatge, tant per al professorat com per a l’alumnat, així com a la millora i desenvolupament del propi centre educatiu.

Amb aquestes premisses, el nostre institut va presentar de forma conjunta un projecte anomenat “Intercambio de nuevas experiencias formativas en la formación profesional del siglo XXI. La Formación Profesional Dual” amb on l’agrupació està formada pels següents instituts:

 • IES El Getares de Algeciras (Cadíz).
 • CIFP Simón de Colonia de Burgos.
 • IES A Sardiñeira de A Coruña.
 • CPES Somorrostro de Muskiz (Bilbao).
 • Institut Palau Ausit de Ripollet (Barcelona).
 • Institut Comte de Rius de Tarragona.​IES Zapatón de Torrelavega (Santander)

​Trobades de coordinació:

S'han establert les següents trobades en diferents instituts per a l'intercanvi d'experiències i coordinació dels objectius del projecte:

 • Març/2015 IES Getares d'Algecires.
 • Juny/2015. Institut Comte de Rius de Tarragona.
 • Setembre/2015. CPES Somorrotro de Muskiz.
 • Novembre/2015. IES A Sardinñeira de A Coruña.

+ Info sobre el seguiment del projecte

Palau Ausit Logo