Administració

Palau Ausit LogoPalau Ausit

des de 1979
ESO, Batxillerat i Formació Professional

Feliç Sant Jordi 2016

ENLLULLA'T!

Bon di@,

Aquest any, al Departament de català, dediquem el Concurs Literari de Sant Jordi a Ramon Lllull i, així, commemorem el 700 anys de la mort de l'escriptor. Podeu consultar les bases per nivells als diferents espais i taulons al centre, però també us les deixem a continuació:

 

CONCURS LITERARI

ENLLULLA'T!

 

Si el voleu conèixer una mica millor l'escriptor,  podeu cercar-ne informació  a www.escriptors.cat o www.anyllull.cat.

Una de les seves obres més representatives és Llibre de les bèsties (1288) Aquesta és una breu novel·la inclosa al Llibre de Meravelles, protagonitzada per animals, que reprodueixen d'una manera simbòlica el comportament humà. Narra el procés que va de l'elecció del lleó com a rei, fins a la mort de Na Renard, víctima de les seves pròpies intrigues. El propòsit de l'obra és la salvació dels homes, i va dirigida, tant a modificar les conductes personals, com a la reforma de la societat de l'època

ESO

En la categoria de poesia, haureu de transformar una faula del Llibre de les bèsties en un poema. El més important és que gaudiu de l’escriptura i que sigueu molt i  creatius!

  • Això sí, en la vostra obra ha d’aparèixer:
  • Títol original del capítol/fragment la faula.
  • El títol nou que vosaltres atorgueu a la vostra poesia.
  • El vostre nom, cognoms i grup.
  • En la categoria de narrativa, haureu d’escriure un conte breu en forma de faula inspirat en el Llibre de les bèsties, de Ramon Llull.

***ALGUNES RECOMANACIONS:

  • Penseu que els treballs plàstics són molt compatibles amb el gènere poètic, per exemple. Podeu jugar amb imatges, colors, textures, disposició del contingut al full... Això sí, cenyiu-vos al DIN-A4.
  • En el cas dels textos narratius, no és convenient aportar un treball que abasti més de dos fulls. Recordeu escriure a una sola cara i presenteu el text de forma acurada: amb una lletra Arial 12 o similar, text ajustat i espai entre línies d’ 1,25.

Deixeu volar la vostra imaginaciooooooooooó!

IMPORTANT: DATA LÍMIT DE LLIURAMENT  13 D’ABRIL DE 2016

 

BATXILLERAT I CAS

Tant a poesia com a narrativa, el treball consistirà en la realització de textos breus, microrelats i micropoemes, al Mur del  Facebook del Departament de Català: http://www.facebook.com/catala.palauausit  (Per accedir-hi, només cal que ens demaneu ser amics.)

  • El número d’intervencions és il·limitat, així que us animem a realitzar múltiples participacions.  L’últim dia de participacions serà el 15 d’abril.
  • Tingueu present la Netiqueta i recordeu que aquest espai és una extensió del centre i es regeix sota la mateixa normativa.
  • El Departament de Català i el centre en cap cas seran  responsables de les possibles intervencions de tercers. 

Esperem els vostres textos! 

Salutacions cordials,

Pilar Àlvarez. Cap de Departament de Llengua catalana i literatura.

 

 

Palau Ausit Logo