Administració

Palau Ausit LogoPalau Ausit

des de 1979
ESO, Batxillerat i Formació Professional

L’incendi de Canadà

La notícia de la setmana: L’incendi de Canadà

la-noticia-16-05-2

El diumenge 1 de maig va iniciar-se l’incendi que ha afectat la província d’Alberta, a Canadà. Es tracta d’un incendi que ja ha cremat 200.000 hectàrees de superfície i ha obligat a evacuar més de 80.000 persones.

filet

 Teniu clar què és una hectàrea?

Quan hi ha incendis normalment s’informa de la seva magnitud donant com a dada l’extensió de terreny cremat. La unitat de mesura que habitualment es fa servir, l’hectàrea (ha), no pertany al Sistema Internacional, sinó que forma part de les unitats agràries.

Et proposem una activitat pràctica perquè els alumnes es facin una idea de què és una hectàrea i, per tant, de l’extensió d’un gran incendi com aquest.

Et proposem que feu el climograma de la zona afectada i raoneu si el clima té alguna cosa a veure amb el risc i la propagació de l’incendi. Podeu fer servir de pauta el nostre procediment sobre l’elaboració d’un climograma.

Climograma

  • Localitzeu Alberta, la regió on hi ha els incendis, en un mapa de Canadà i/o Amèrica. Situeu-hi Fort McMurray, la ciutat que ha hagut de ser evacuada.
  • Per la situació, deduïu quin clima hi ha a la zona. Després, comproveu si la vostra deducció és correcta.
  • Busqueu les temperatures mitjanes a Alberta i la pluviositat a la zona.
  • Elaboreu el climograma dels sis primers mesos de l’any de Fort MacMurray. Podeu obtenir les dades sobre temperatures i precipitacions en diferents webs.

Palau Ausit Logo