Administració

Palau Ausit LogoPalau Ausit

des de 1979
ESO, Batxillerat i Formació Professional

El perill de les nuclears, un còmic apocalíptic.

El perill de les nuclears, un còmic apocalíptic.

El 26 d’abril de 1986 es va produir l’explosió del quart reactor de la central nuclear de Txernòbil, el que ha estat fins ara la major catàstrofe nuclear de la història de la humanitat. Prop de 50 MCI de matèria radioactiva va ser alliberada a l’atmosfera, l’equivalent a diverses desenes de bombes d’Hiroshima. Es van registrar pluges radioactives a més de 2000 km del lloc de l’accident, veient-se afectats una vintena de països. 

Era el 26 d’abril del 1986. A les 01 hores, 23 minuts i 48 segons d’aquella fatídica jornada va esclatar el nucli del reactor 4. Davant la magnitud de la catàstrofe, les autoritats locals van organitzar l’evacuació de la zona. A pocs metres del reactor s’aixecava Prípiat, una població nova de trinca construïda per als seus treballadors. 45.000 persones en van ser bruscament evacuades amb el que duien al damunt. Eren 45.000 privilegiats pel règim, amb una edat mitjana de 28 anys i un índex de natalitat exultant (un miler de naixements a l’any). Avui dia la ciutat fantasma que va ser Prípiat -devorada per la vegetació, silenciosa i inerta amb els seus habitacles intactes precipitadament abandonats sota l’amenaça radioactiva-és la icona més famosa d’aquest esdeveniment.

Els alumnes de 3r han realitzat un còmic sobre el perill de la energia nuclear. Hem realitzat un estudi acurat sobre els fets i les conseqúències d'aquesta catàstrofe a nivell mundial. I a partir d'aquí han elaborat la seva pròpia història.

 

Palau Ausit Logo