Administració

Palau Ausit LogoPalau Ausit

des de 1979
ESO, Batxillerat i Formació Professional

Una aposta pel futur dels nostres alumnes

​​

Ara també el Francès com a primera llengua estrangera

Una aposta pel futur dels nostres alumnes

L’aprenentatge de llengües estrangeres arreu del món

En la formació dels professionals del futur i perquè els joves puguin competiren condicions d'igualtaten un món cada vegada més globalitzat, el coneixement i domini de les llengües estrangeres té un paper cada vegada més decisiu.

L’aprenentatge de llengües estrangeres a Europa

Per a la UE, el multilingüisme és un element important de la competitivitat europea. Per tant, un dels objectius de la política lingüística de la UE és que, al final de la escolarització obligatòria, tot ciutadà europeu domini dos idiomes estrangers.

De fet, el curs 2009-10, el 60,8% de l'alumnat matriculat en educació secundària obligatòria a Europa estudiava dues o més llengües estrangeres.

En la majoria dels països, l'alemany o el francès són la segona llengua estrangera que més s'estudia, després de l'anglès.

El cas de Finlàndia

A Finlàndia, model reconegut d’ensenyament arreu del món, un dels factors més destacats del sistema educatiu és el plurilingüisme. Els alumnes comencen l'aprenentatge de l'anglès als nou anys; als 11 poden triar una altra llengua entre l'alemany, el francès, el suec i el rus. Els alumnes de secundària finlandesos poden arribar a estudiar fins a quatre llengües.

L’aprenentatge de llengües estrangeres a l’Estat Espanyol

Els plans d’estudis universitaris de grau exigeixen l’acreditació del nivell B1 del Marc Europeu de Referència de les Llengües en una llengua estrangera. Aquest nivell s’exigeix també en molts casos per a la l’obtenció d’una beca Erasmus.

L’aprenentatge de llengües estrangeres a Catalunya

Els centres de secundària catalans imparteixen una llengua estrangera obligatòria, generalment l’anglès, i ofereixen la possibilitat de cursar-ne una altra com a optativa, generalment el francès. La immensa majoria dels alumnes de secundària catalans només aprenen una llengua estrangera.

L’aprenentatge de llengües estrangeres a Ripollet

Els centres de secundària de Ripollet s’adapten al model típic català, és a dir, imparteixen l’anglès com a llengua estrangera obligatòria i ofereixen la possibilitat d’estudiar el francès com a matèria optativa.

Avantatges personals del coneixement de llengües estrangeres

Entre altres, l’aprenentatge de llengües estrangeres...

 • Augmenta la teva confiança
 • Entrena el cervell
 • Fa que viatjar sigui més divertit
 • T’ajuda a trobar nous amics
 • Et permet viure, treballar o estudiar a l'estranger
 • Dóna un impuls a la teva carrera
 • Et permet experimentar noves cultures
 • Obre la teva ment

L’aprenentatge de llengües estrangeres al nostre Institut

De cara al proper curs, l’Institut Palau Ausit ofereix als alumnes de 1r d’ESO que ho desitgin la possibilitat de començar a cursar dues llengües estrangeres. Aquests alumnes estudiaran 3 hores setmanals de francès com a primera llengua estrangera i tindran l’opció de continuar estudiant 3 hores setmanals d’anglès com a segona llengua estrangera.

El francès, la nostra proposta

 • El francès és el novè idioma més parlat del món i, amb l’anglès, un dels dos únics que es parlen als cinc continents.
 • Més de 200 milions de persones parlen francès al món.
 • El francès és una de les primeres llengües de comunicació internacional.
 • Al costat del anglès i l'alemany, el francès és la llengua més emprada a les institucions de la Unió Europea, i un idioma absolutament necessari en un important nombre d'organitzacions internacionals (ONU, UNESCO, OTAN).
 • El francès és la llengua estrangera més estudiada després de l'anglès.
 • La francofonia agrupa 68 estats i governs.
 • França és la cinquena potència comercial mundial. Atrau empresaris, investigadors i els millors estudiants estrangers.
 • El francès no és difícil. Els alumnes gaudeixen estudiant-lo perquè és un idioma harmoniós i similar al català i al castellà en molts aspectes.

Palau Ausit Logo